Otkazivanje ugovora

otkazivanje ugovora.png

Prema važećim zakonima Republike Srbije, prilikom kupovine na daljinu (online kupovine) imate pravo na jednostarni raskid ugovora. Obrazac jednostarnog raskida ugovora možete preuzeti OVDE.

U slučaju jednostranog raskida ugovora, u smislu čl. 35 Zakona o zaštiti potrošača, svi kupljeni proizvodi moraju biti vraćeni u originalnoj ambalaži, uz pripadajuću dokumentaciju (fiskalni isečak i račun-otpremnicu), na adresu:

Positive Line d.o.o.

Jurija Gagarina 149/52-53

11070 Beograd

sa napomenom "Raskid ugovora".

Vraćanje proizvoda koji su kupljeni putem Positive Line online shopa je moguće isključivo i samo na adresu navedenu u prethodnom stavu.

Kupac ostvaruje pravo na odustanak od kupovine u roku od 14 kalendarskih dana.

Troškove vraćanja proizvoda snosi Prodavac. Kupac je obavezan da dostavljeni Proizvod vrati u stanju u kojem mu je isti dostavljen i u originalnom pakovanju (trgovačko pakovanje u kojem je roba dostavljena), u suprotnom će se vraćanje proizvoda smatrati nevažećim te će Proizvod biti vraćen na adresu Kupca o njegovom trošku.

Ukoliko se ustanovi da je Proizvod, koji je vraćen Prodavcu zbog jednostranog raskida ugovora, oštećen nepažljivim rukovanjem, upotrebljavan, da se ne nalazi u originalnom pakovanju i/ili da paket(i) nije kompletan, vraćanje proizvoda neće biti obavljeno, a Proizvod će biti vraćen na adresu Kupca o njegovom trošku.

U slučaju otkazivanja ugovora uplaćena sredstva će biti vraćena na račun Kupca najkasnije u roku od 14 dana od dana otkazivanja porudžbine.

Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok Kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je Trgovac ponudio da sam preuzme robu.

Trgovac vrši povraćaj koristeći ista sredstva plaćanja koja je potrošač koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se Potrošač nije izričito saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja i pod uslovom da Potrošač zbog takvog povraćaja ne snosi nikakve troškove.

U slučaju vraćanja robe i naplate troškova transporta Kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, Prodavac je ovlašćen da banci da nalog da preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, Prodavcu uplati na račun novčana sredstva od Kupca na ime nadokande transportnih troškova za proizvod.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava Kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Positive Line d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev Prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.